Hány százalékos sósav oldat váltja ki a 20%-os ecetet?
Erősségre 20%-os ecet oldattal egyező erősségű sósavas vizes oldatot szeretnék létrehozni. Idáig még csak ecettel oldottam vízkövet, viszont jelen esetben négy liternyi mennyiséghez gazdaságosabb lenne a sósav, már amennyiben kiválthatom az ecetet vele. Egy nagyon régi, krómozott, vízkőtől összes alkatrésze beszorult kádtöltő csaptelepet szeretnék vízkőmentesíteni, amihez legalább egy napra savas oldat alá kell merítenem, legalábbis ecet esetén.
A csaptelep nem biztos, hogy valaha is vissza lesz szerelve, rossz állapotú, de nem szívesen dobnám ki, vésztartaléknak még megtartom.
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Ez esetben akinek volna olcsóbb alternatívája az ecet kiváltására, az ne tartsa magában. :-)
Köszönöm a tanácsot, utolsó!
Jó tudni erről a 10 fokonként duplájára növő reakciósebességről. :-)
Jelenleg egy műanyag vödörbe tettem, melyet letakarni tervezek, hogy ne lehessen érezni az ecet szagot. Legújabb ötletem, hogy találjak egy jó erős műanyag nejlont, amibe belefér a csaptelep, el tudom kötni, és körbe tudom rakni támasztékokkal, így elegendő lehet 2 liter 20%-os ecet is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!