Paradicsomlé + kálium-jodidos jódoldat, mi lesz belole?
Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 14:26
1/4 anonim válasza:
Kálium-jodidos paradicsomlé, mi más lenne?
2/4 anonim válasza:
szerintem max. színváltozás lehet...mert pl. a krumplinál a lugololdattól (kálium-jodidos jódoldat)a krumpli kékes-feketés színű lesz a keményítő miatt, mert a jódmolekulák beépülnek a keményítő spiráljába. De hogy a paradicsomnál mi a helyzet, azt sajna nem tudom.:(
3/4 A kérdező kommentje:
megtudtam a választ
a paradicsomban levő konjugált kettos kotést tartalmazo
karotinoidok(likopin) addiciós reakcioba lépnek a jóddal
2010. jún. 15. 20:18
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!