Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Paradicsomlé + kálium-jodidos...

Paradicsomlé + kálium-jodidos jódoldat, mi lesz belole?

Figyelt kérdés
2010. jún. 15. 14:26
 1/4 anonim ***** válasza:
Kálium-jodidos paradicsomlé, mi más lenne?
2010. jún. 15. 17:50
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim válasza:
szerintem max. színváltozás lehet...mert pl. a krumplinál a lugololdattól (kálium-jodidos jódoldat)a krumpli kékes-feketés színű lesz a keményítő miatt, mert a jódmolekulák beépülnek a keményítő spiráljába. De hogy a paradicsomnál mi a helyzet, azt sajna nem tudom.:(
2010. jún. 15. 19:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:

megtudtam a választ


a paradicsomban levő konjugált kettos kotést tartalmazo

karotinoidok(likopin) addiciós reakcioba lépnek a jóddal

2010. jún. 15. 20:18
 4/4 anonim ***** válasza:
Hasmenés
2010. jún. 15. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!