Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha beüzemelik a Square Kilomet...

Ha beüzemelik a Square Kilometre Array nevű rádióteleszkópot, és mondjuk az Alfa Centauri rendszer egyik bolygóján lenne civilizáció, ami analóg TV-t használ, akkor bejönne vele a Földön legalább ilyen minőségben?

Figyelt kérdés

https://www.youtube.com/watch?v=Xzn2q3Lcc98

Valahol azt olvastam, hogy ha beüzemelik az SKA-t és 40 fényéves körzetben valahol használ egy civilizáció katonai radart, akkor azt észlelni tudná. Vajon egy közeli naprendszerbeli TV-adás bejönne vele?

2018. máj. 24. 14:40
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nem a jellel van a baj, azt a kódfejtők biztos feltörik hamar.

Az adási teljesítmény nem elég. Egy szimpla TV adás légkörön keresztül az szinte zajként érzékelhető.

Egyszer utánaolvastam és bár pontosan nem rémlik de sok nagyságrenddel nagyobb adási teljesítményt tudnánk a zajtól elválasztani, úgy, hogy felénk van irányítva.

Pl egy terrawattos lézer a Föld irányába a Vega csillagképből.

Persze aztán kellően prezíc műszerekkel akár lehetséges kihozni belőle valamit, de én inkább arra tippelek, hogy még azzal is csak annyit lehetne meghatározni, hogy idegen eredetű intelligens fajtól származik, vagy sem.

2018. máj. 28. 08:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!