Kétszeres feszültségnél hányszoros lesz a teljesítmény?
"Kétszer akkora villamos munka (energia) ugyanannyi idő alatt kétszeres feszültséggel érhető el, háromszoros háromszor akkora feszültséggel és így tovább."
Ez tényleg így lenne? Egy tankönyvből idéztem. Mert a W=U²t/R képletből nem ez következik.
"Értem én, hogy védeni kívánod, amit mondtál"
Nem védek én semmit. Csak próbálom kideríteni az idézet oktatási célját.
"egyszerűbb modellt is alkalmazhatnak. Ja, az áramgenerátor, mint egyszerűbb modell. :)"
Nem áramgenerátor szempontjából, hanem oktatási szempontból - előbb veszik a pillanatnyi munkavégzést, mint egy adott értékű ellenálláson végzett munkát.
Munka egyenlő, a feszültség a négyzeten, szorozva az idővel, osztva az ellenállással, ami megfelel a:
Munka egyenlő, a feszültség szorozva, a feszültség osztva az ellenállással, szorozva az idővel, ami megfelel a:
Munka egyenlő, a feszültség, szorozva az árammal, szorozva az idővel összefüggésnek.
Üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!