Mitől világít az a rúd, amit meg kell tördelni?
Figyelt kérdés
:D ezt így sikerült megfogalmaznom, most mit nézel. Szóval nyáron látni ilyen szarságokat, koncerteken stb. Az ember megveszi, megtördeli és színesen világít, mint a csík. Aztán egyre halványodik és pár nap múlva már nem világít. Tehát 1. kérdésem: hogyan működik, mi van benne 2. kérdésem pedig, hogy fel lehet-e valahogy tölteni, vagy ez csak eccerhasználatos?2010. jún. 8. 02:53
1/7 anonim válasza:
Tudtommal fluoreszkáló folyadékot tartalmaz, viszont fogalmam sincs meddig tart ki stb.. A többinek nézz utána ez alapján.
2/7 Silber válasza:
Én annó azt olvastam, hogy a belsejében két cső található (bár bizonyosan többfajta létezik). Mindkettő más-más anyagot tartalmaz. Amikor megtöröd a rudat, ezek a csövecskék elpattannak, és a bennük található anyagok között kémiai reakció játszódik le. Ennek hatására fluoreszcens jelenség látható. A halványodást a reagensek elfogyása okozza. Biztos kibírja napokig? :) Mellesleg szerintem feltölteni elég kényes.
3/7 anonim válasza:
Luciferin és luciferáz van bennük. Ezek, ha keverednek világítani fognak. Idővel a reakció alábbhagy és a pálca elhalványodik, de ha nem használod és mélyhűtőbe teszed, a folyamat lelassul. ( hónapokig használható marad így. (én a horgászatban használok ilyet és így alkalmazom ...) Különben egyszer használatos, nem tudod feltölteni sajnos
maci
4/7 anonim válasza:
De ha tudsz szerezni luciferint és luciferázt, akkor tudsz csinálni házilag.
5/7 A kérdező kommentje:
Majd kérek a pokolból.
muhaha
2010. jún. 8. 10:57
6/7 A kérdező kommentje:
Amúgy köszönöm. Ezt szerettem volna tudni, hogy mi az anyag neve stb. Mindenre választ kaptam. Meg rá is kerestem így már.
2010. jún. 8. 11:01
7/7 anonim válasza:
A luciferin megtalálható a szentjánosbogárban, tőlük kérjél, ne Lucifertől :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!