Miert adnak hozza laktozt bizonyos elelmiszerekhez es hogy kell az allagat elkepzelni ilyenkor?
Figyelt kérdés
Pl snickers csokin szerepel a laktoz mint hozzaadott "adalekanyag" mig (zsirszegeny) tejpor is van benne plusszban.
Mire jo ilyenkor a laktoz?
Hogy nez ki, por vagy egy massza?
2017. okt. 12. 09:23
1/4 Wadmalac válasza:
Tejcukor. Édesít.
Úgy néz ki, mint a többi cukor, színtelen (apró szemcséi miatt fehér) kristályos cucc.
2/4 A kérdező kommentje:
De akkor miert nem tobb cukrot adnak hozza egyszeruen a laktoz helyett?
2017. okt. 12. 09:41
3/4 Wadmalac válasza:
A glükóz, fruktóz és laktóz mind kissé más ízű, más mértékben édesít is.
4/4 anonim válasza:
Allitolag kicsit mas az ize es emiatt aroma kiemelo/stabilizalo hatasa van. De valoszinuleg nehez megmondani, hogy miert adnak egy adott csokihoz laktozt, mert ahhoz tudni kene hogy egyaltalan melyik reszeben van (a csokiban? a toltelekben?), tudni kene, hogy a receptura helyettesitheto resze-e (ugy mint pl a coca-cola hol glukoz-szirupot hasznal, hol glukoz-fruktoz szirupot), illetve hogy egyaltalan azert van-e benne, mert ezzel sikerult a megfelelo izt beallitani, vagy azert, mert teszem azt olcsobb (nem tudom hogy tenyleg olcsobb-e).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!