A burgonyában, paprikában, padlizsánban, paradicsomban, egyéb zöldségekben található nikotin természetes úton?
Nikotin és nikotinsav között azért igen nagy az eltérés...csak annyi köze van hozzá, hogy nikotin oxidációjával állították elő kezdetben. Míg a nikotin méreg, addig a nikotinsav eszenciális vegyület.
Van ez így más "molekulápárokkal" is lásd benzol kontra tirozin.
De az előző hozzászóló ezt írta:
"A nikotin önmagában nem méreg"
Én csak erre reagáltam.
A nikotin kis mennyiségben is méreg.
Ez a mondat értéktelen annak megadása nélkül, mennyi az a kis mennyiség.
Az a helyzet, hogy gyógyszerek is vannak ,aminek nikotin a hatóanyaga.
És mint sok más gyógyszer hatóanyag, bizonyos magas dózisban már méreg.
Ez rengeteg dologra igaz, amit napi szinten fogyasztunk.
A konyhasó méreg! Ha egy negyed kilót megeszel belőle, megmurgelsz.
De ha abszolút mellőzöd és semmennyit nem eszel és semmit nem viszel be mással a sóból, akkor is bekrepálsz.
A két szélső érték közt kell megtalálni a biológiai szükségletedhez passzoló mennyiséget. (Ha kazánfűtő a foglalkozásod, vagy vasolvasztár, akkor többet, ha kerekesszékben dolgozó informatikus vagy, akkor kevesebbet kell fogyasztanod belőle.)
"Na de nikotint nem kell, hogy bevigyél a szervezetedbe, mert nincs szüksége rá... szervezetnek felesleges vegyület"
Ez igaz hatszázmillió dologra, amit fogyasztunk, mégsem minősül ettől méregnek.
Viszont épp most olvastam, friss tudományos tanulmány, hogy patkányokon kimutatták, miszerint a nikotin megváltoztatja az agynak azon területét, ami a veszélyérzetet, a kockázatvállalást irányítja. A nikotinnal kezelt patkányok vakmerőbbek lettek.
"A kémiában a méreg olyan anyag, amely egy reakciót meggátol, például azáltal, hogy egy katalizátorhoz kötődik."
Ide tartozik akkor a fájdalomcsillapítók 90%-a is. Meg ezer más gyógyszer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!