Milyen reakcióba lép a nátrium-hidroxid és az ammónium nitrát, ha egyenlő arányban mindkettőt ásványolaj alapú benzinbe tesszük?
nem reagál egymással. Az NH4No3 nem oldódik a benzinben, nem oldódik alkoholban (ami a benzinbe lehet)
kémhatásról (savas vagy lugos) vizes közegben van értelme beszélni. itt nincs víz. Így a semlegesítésnek sincs értelme.
Valamilyen reakció van mert amikor a nátrium hidroxidod és az ammónium nitrátot beleteszem az említett benzinbe, hevesen pezseg és melegszik.
A problémám az hogy a pezsgés végesztével, és a folyadék ázszűrése után, hidrogén gázt buborékoktatok a folyadékba, annak érdekében hogy egy anyagot kinyerjek belőle.
Viszont a kinyert anyag , maró hatása miatt szinte használhatatlan.. Csak nem tudom megítélni hogy azért marós mert lúgos, vagy mert savas..
c10h15no kötőanyagait szeretném eltávolítani. Bár azóta hallottam hogy van sokkal egyszerűbb módja is, de az sem vált be. Azt a tanácsot kaptam hogy acetonban kell feloldani , majd mélyhűtőbe tenni és elméletileg két réteg képződik. A zavaros réteg tartalamazza elméletileg a cellulózt és az egyéb ragasztókat, a tiszta réteg elméletileg a tiszta c10h15no-t
De mellegítéssel a tiszta rétegből semmi nem jött vissza, a zavaros réteg melegítése során pedig ugyanúgy minden visszajött .. Úgyhogy ez sem vált be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!