Mi garantálja azt, hogy a szemét amit a szelektívgyűjtő kukába dobok olyan helyre megy ahova kell neki?
Semmi, de legalább adtál egy esélyt.
Normál országokban meg eszébe sem jutna senkinek ilyet kérdezni, ott alap, hogy azért gyüjtik külön, mert utána felhasználják.
Hat szerintem esszeru megkerdezni, mert tulajdonkeppen senki se tudja, illetve kevesen hogy pontosan hova is megy a szelektiven gyujtott hulladek.
En figyelek nagyon ra es pont ezert nem szeretnem ha kiderulne hogy csak odaontik a szemettelepre
Én úgy tudom, hogy egybeöntik az egészet, vagyis értelme nulla az egésznek.
Remélem, hogy rosszul tudom.
Ipari nyersanyagot lehet belőle előállítani.
Értéke van.
Míg a szemét lerakásáért fizetni kéne.
Szerintem ezen nem kell sokat gondolkozni.
Ha egybe van dobva pl papír, üveg, fém azt könnyű szétválasztani.
Ledarálják.
A fém mágnesezhető (az alu és réz is, nem csak a vas).
Elektromágnessel kiválasztható.
Az üveg nehezebb, mint a víz, a papír lemosható róla.
A PET palackot talán kézzel válogatják ki.
De az összeset átválogatják/átnézik szemmel/kézzel, futószalagon.
Miért ne lehetne egybe önteni, drágább lenne a kezelés, szállítás a külön gyűjtéssel, mint az ipari szétválasztással.
A szelektív hulladékgyűjtés költsége magasabb, mint a "koedukált". A különbözetet részben állami támogatás állja. Szóval aki a kukás cégnek ezért pénzt utal, csak a körmükre néz néha, hogy a keretet tényleg arra használják-e, amire kapják.
És valóban, ha simán összeborítja egy szeméttelepen, abból nincs plusz bevétel, míg ha valami újrahasznosító helyre megy, akkor van.
Szóval erősen érdekelt a szelektivitás betartásában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!