Milyen anyagból lehet az a fém edénykészletünk, amihez nem nagyon tapad a mágnes?
Akkor valószínűleg az aminek a jelölték. ( De minimum 8% nikkel van benne.)
Ausztenites korrózióálló acél az eltérő kristályszerkezet (lapközepes kristáyrács) miatt nem mágneses, és nem edzhető.
Akkor valószínűleg az aminek a jelölték. ( De minimum 8% nikkel van benne.)
Ausztenites korrózióálló acél az eltérő kristályszerkezet (lapközepes kristályrács) miatt nem mágneses, és nem edzhető.
#4 Válaszadó, kérlek tegyük tisztába!
A "rozsdamentes" acéloknak 3 fő csoportjuk van szövetszerkezet (kristályszerkezet szerint).
1) Ferrites, a mágnes "fogja". Pl. MSZ KO2.
2) Ausztenites, nem mágneses. Pl. MSZ KO33 ~ 18/10.
3) Martenzites, a mágnes vonzza, sőt maga is rendesen felmágneseződhet. Pl. MSZ KO13.
- -
Mondjuk van 92 kg kis széntartalmú, 19,6% krómot tartalmazó acélunk, és 8 kg nikkelünk.
Mindkét anyagon megtapad a mágnes.
Indukciós kemencében bázikus, redukáló salak alatt összeolvasztjuk.
A új anyag nem lesz mágneses.
Tisztelt #6 Válaszadó! Valóban hihetetlenül hangzik, hogy két ferromágneses fémet összeolvasztunk, és egy paramágneses fémet kapunk. A metallurgia, már csak ilyen csalafinta dolog.
Kezdjük az alapoknál:
A lényeg, hogy a nikkel ausztenit képző ötvöző. Jelen esetben a gamma-alfa átalakulás hőmérsékletét lecsökkenti szobahőmérsékletre, sőt az alá.
Kérdezz nyugodtan, ha valami még nem tiszta!
Üdvözletem 47%-os Válaszadó!
Ha megengedsz egy kérdést: - Te kivel szoktál kötözködni?
Én a tyúkszemére léptem:
A biznisz szekták hittérítőinek ( Jehova T.. stb.), a piramis-mániásoknak, a megélhetési állatvédőknek.
Néha felveszem a 86-os acélbetétes troll-bakancsot, és önjelölt világmegváltók önértékelését igyekszem vele szabályozni.
Időnként a baloldali liberálisokkal (?) is veszekszem.
Szóval bizonyos körökben nem vagyok túl népszerű.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!