100 db Radzerfordium atom teljes tömegének energiává való alakulása során keletkező fényt szabad szemmel is látni lehetne?
Honnan veszed? Egy atom/tárgy/akármi teljes tömegéneke energiává alakítása még ma sem lehetséges. Honnan tudod hát, hogy az energiává alakulásuk során pont az általunk nem látható fotonok keletkeznének?
A kérdést egyébként úgy is megfogalmazhattam volna, hogy egy 100 Radzerfordium atom tömegével egyenlő tömegű tárgy energiává alakítása során mekkora fény keletkezik? Szabad szemmel is látható lenne?
Még mindig nem érted: ehhez az kell, hogy a LÁTHATÓ tartományba essenek a fotonok. Erre elég kicsi az esély.
Amúgy megfelelő körülmények között egyetlen fotont is képesek vagyunk észrevenni.
"Honnan veszed?"
Például innét:
Mojjonak igaza van.
Ha viszont ez a gamma-sugárzás egy megfelelő kristályt gerjesztene, jól látható lenne felvillanás. De azok már nem az eredeti fotonok.
"Amúgy megfelelő körülmények között egyetlen fotont is képesek vagyunk észrevenni."
És mik ezek a körülmények?
"ehhez az kell, hogy a LÁTHATÓ tartományba essenek a fotonok"
Oké, akkor vegyük, hogy van egy szerkezet, amelybe berakjuk ezt a bizonyos tömegű anyagot. Majd azt látható fotonokra alakítja. Akkor látszana a fénye.
Oké, egyszerűsítsük a dolgokat. Találtam neked egy kísérletet, ahol azt találták, hogy mindössze 90, a látható fény tartományába eső fotont (konkrétan 510 nm, zöld fénynek megfelelő) az alanyok 60%-a már észlelt:
Megváltoztatom a válaszomat. Jól látható felvillanás, helyett érzékelhető felvillanásra.
Mondjuk van 50 darab Rf266 atomunk antianyagból.
Tehát 266/6,23*10^-23 = 4,26966*10-20 gramm anyag fog annihilálni.
E = 4.26966*10^-23 [kg]* (2,99792*10^8 m/s)^2
Nekem 3,83737*10^-6 joule jött ki.
Bocs elgépeltem!
4.266966*10^-20 gramm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!