Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Gázvezeték lehet rézből?

Gázvezeték lehet rézből?

Figyelt kérdés
2010. ápr. 14. 21:41
 1/7 anonim ***** válasza:
Hogyne, sőt kifejezetten ajánlott, mert nem vet szikrát.
2010. ápr. 14. 22:20
 2/7 A kérdező kommentje:
Ó Köszi a gyors választ és a technika ugyan az, mint a víznél? A kötésekre gondolok.
2010. ápr. 14. 22:22
 3/7 anonim ***** válasza:
Hát ez jó kérdés,, szerintem nem, én még csak forrasztott réz csöveket láttam, de nem vagyok csőszerelő az az igazság, lehet, hogy a hagyományos módszerekkel is használják.
2010. ápr. 14. 23:17
 4/7 sulfur ***** válasza:
Nálam pl préselős csőidomokat használtak, nem forrasztást.Amúgy talán nem is lehet másból csinálni, csak rézből.
2010. ápr. 14. 23:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Lehet igen.Ha forrasztod akkor csak keményforrasztással szabad kötni(kb800C),a sima cin-nel(200C) TILOS.

A kemény-forrasz pálcát szerelvény boltban kapsz van, ahol szálra is is árulják.kb 50-100 Ft/per szál.

Fontos ! Forrasztáskor a munkadarabot kell felmelegíteni izzó vörösre,ekkor szabad csak a pálcát adagolni, különben nem jön létre a kötés.

A prés idomos is megoldás is jó csak drága a gép.

2010. ápr. 15. 06:09
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2010. ápr. 15. 17:57
 7/7 anonim válasza:
Persze,hogy lehet. De, csak press-es idomokkal, vagy kemény forrasztással. Lágy forrasztás tiltott, tűzvédelmi szempotok miatt. Gázvezeték az lehet KPE csőből, acélból, vagy rézből. Rezet sokan nem ajánlják falon kívül vezetni, mivel sok kisebbségi csinált olyat,hogy ladára rákötötték és szépen letépték mindenestől. Általában acél szoktak falon kívül, de persze csináltunk már rézből is.
2017. febr. 22. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!