A 10 m/s sebességgel függőlegesen ledobott labda 2 s-ig zuhant. Hány m/s sebességgel ért földet? 40 m/s 20 m/s 30 m/s 10 m/s
Figyelt kérdés
2010. ápr. 13. 17:06
2/11 anonim válasza:
Szerintem 30m/s, mert mi tanultunk egy olyan képletet, hogy v=v0+a*t, ahol v0 a kezdősebesség, a a gyorsulás és t az idő.
Itt pedig ha jól gondolom, akkor a kezdősebesség 10m/s, a gyorsulás ~10m/s (gravitációs állandó, ami 9,81, azaz kb. 10), az idő pedig 2s. Ezalapján v=10+10*2=10+20=30m/s.
15/F
3/11 anonim válasza:
Indoklás:
Minden másodperc végére 10 m/s-al nő a sebessége, tehát ha 10-ig zuhanna akkor már 100 m/s-al érne földet.
4/11 anonim válasza:
2.-nak van igaza, nem néztem hogy kezdősebességgel volt eldobva.. szabadesésként kezeltem..
5/11 anonim válasza:
A 10m/s a kezdősebessége?
Mert szerintem akkor 30.
Ugye 10m/s indul, és minden másodpercben gyorsul még tízzel, akkor 30m/s.
6/11 anonim válasza:
Mennyi a labda ballisztikai együtthatója és a közeg sűrűsége?
7/11 anonim válasza:
Előző: Ez középiskola 9. osztály... Ott az ilyenektől még eltekintenek. Legalábbis nálnuk. Amúgy 30 m/s a végeredmény.
8/11 anonim válasza:
középiskola 9. osztááály? o_O az érdekes... talán középsuli 1.
10/11 anonim válasza:
Ne legyetek már bambák! Kérdésben a válasz! a 10 m/s sebességgel függőlegesen ledobott labda az 10 m/s sebességgel fog földet érni! Lényegtelen a zuhanási idő! Se a labda súlyát, se a rá gyakorol erőt (gravitációt) nem ismerjük. Köszönöm a figyelmet! (:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!