Villamostechnika. Hogy csinaljak, hogy minden lakasban 230 volt es nem tudom mennyi (de allando) aramerosseg van?
ad10
Nem, a föld nem pólus, nincs vezetve az oszlopon, az oszlopon a fázisok (3 db) nalamint a nulla vezető van vezetve.
NEM a FÖLD.
#11: Tessék olvasni a sorok között, ne tessék a funkcionális analfabetizmus hibájába esni!
Pont azért tettem idézőjelek közé a pólust, mert nem valódi "pólusról" van szó, csak a kérdezőnek szerettem volna segíteni, hogy analógiát tudjon vonni, a tankönyvekben található párhuzamos kapcsolásos ábrák - ahol általában két pólus látható ( [link] ) - és a villamos hálózat között.
"a föld nem pólus, nincs vezetve az oszlopon"
Egy szóval nem állítottam, hogy az oszlopon lenne vezetve a földelés, ne állíts olyasmit amit nem mondtam!
Sőt előző hozzászólásomban levő ábrán tisztán látható, hogy a földelés a lakásonként/házonként kerül kialakításra.
"az oszlopon a fázisok (3 db) nalamint a nulla vezető van vezetve. NEM a FÖLD."
Egy szóval nem állítottam ennek ellenkezőjét.
Kérdező, rosszul tudod, mert a föld is rázhat!
Ha nagyfeszültségű vezeték szakad le, le meg akarod közelíteni, lépéskor a két lábad között akkora feszültségkülönbség lehet, hogy halált okoz. (Ezért nevezik "lépésfeszültségnek"!)
.
A villanyoszlopokat pedig könnyű megértened: a vasúti pálya is két vezetőből áll, elágazáskor mégsem sorba vannak kötve!
"Akkor nem ertem, mi ertelme az aramerrosegnek (vagy a feszultsegnek). Nekem ugy tunik az egyik igen csak feleslegesen lett bevezetve!"
A víznyomás is mindenkinél kb. azonos, mégis mindenki annyi vizet használ, amennyit akar. Akkor a víznyomás és a felhasznált vízmennyiség közül is az egyik felesleges? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!