Hogyan működik a légdeszka?
Általános iskolai fizika: azonos pólusok taszítják egymást. Mágnesvasútról sem hallottál? Ideje kijönni a barlangból.
Csak pár mm vagy cm az elemelkedés. De a videóban is elmondják, csak meg kéne hallgatni.
3: A működési elvet kérdeztem. És nézd már meg miről beszélek, mielőtt badarságokat írsz. :)
6: Mi?
Többiek: A mágnesesség OK, de sima pályán is működik ahol pl. beton van alatta. Ezért kérdeztem, hogy hogyan lebeghet s valaki fejtse ki hogyan lehetséges ez, a működési elv működési elvét. :)
Ott van a video alatt!
"A Vissza a jövőbe második része óta mindenki ilyenre vágyik. Ez a Hendo Hover. A 40 kilós prototípust a négy nagytányér méretű motor által generált mágneses tér lebegteti a föld felett két és fél centivel, amikor a szerkezet fém felülettel kerül kapcsolatba."
Így talán érthetőek a válaszok.
Mindegyik mágneses lebegtetéssel működik, csak egyik típus használ hozzá szupravezetőt, a másik nem.
A lebegési magasság 1-3 cm, deszkás tömegétől függően.
Mindkettő csak gerjeszthető vezető felület fölött működik.
Van még egy harmadik verzió, ami a légpárnás elvét használja, vagy 24 rotorral, de a mérete alapján azt én nem nevezném deszkának.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!