Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Fizikus diplomával merre...

Fizikus diplomával merre lehet elhelyezkedni? (külföld és Mo. Egyaránt)

Figyelt kérdés
Illetve mik azok a tulajdonságok, készségek, plussz képzettségek amelyek hasznos mellette elvégezni, gyakorolni, megszerezni? Mennyi egy átlag fizetés külföldön és itthon?

2016. ápr. 10. 14:51
 1/1 anonim ***** válasza:

Műszaki és IT állásokat sikeresen lehet pályázni vele.

Ha műszaki akkor érdemes egy pl elektronikával, mechanikával és méréstechnikával foglalkoznod attól függően, hogy pl. gépész vagy villamosmérnöki terület érdekel inkább. IT-nél meg a programozás alap.

Esetleg tanulj mellé valami minőségbiztosítással vagy munkavédelemmel kapcsolatos OKJ-t is.

Nem tudom, hogy tanulsz-e még vagy befejezted, de javasolt egyetem alatt valami gyakorló helyet keresned, ahol szakmailag tudsz fejlődni.

Nekem is fizikus a végzettségem, de műszaki vonalon sikerült elhelyezkednem. Fizetés attól függ, hogy az ország melyik részé élsz, de a nagy átlaghoz képest nem lesz okod panaszra.

2016. ápr. 12. 21:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!