Pontosan mi történik áramszünetkor a város egy adott részén?
"Bővebb kifejtést szívesen elolvasok."
De ki ír szívesen bővebb kifejtést? :)
Különböző szinteken különböző okai lehetnek. Például a legegyszerűbb az, hogy a transzformátorállomásban kisfeszültségű biztosítóbetétet kell cserélni, és ehhez, mivel valami azt indokolta, kikapcsolták a transzformátort.
Köszi első válaszoló!
Bár nem írtam bővebben, de váratlan, bejelentés nélkülire gondoltam, gondolom a tervezetteket mind bejelentik, legalábbis remélni merem.
Kábelszakadás baleset, időjárás stb miatt
Elöregedett/gagyi cuccok a trafóban amitől leáll az egész
Kedves utolsó.
Múló földzárlat mi miatt szokott kialakulni, meg aztán hogy múlik el..? :)
Óbudán? Óbudán a faág nem probléma, mert a talajszint megállítja az esésben, a kábel meg még lejjebb van.
A leginkább szokásos eseménysorrend az alábbi: A középfeszültségű kábel meghibásodik. A védelem kikapcsol. A szakszemélyzet vár egy percet, akkor történik automatikus visszakapcsolás. Ha az is sikertelen, akkor a hálózaton elszórt távműködtetésű berendezésekkel az irányító eléri, hogy csak a hálózatnak egy része maradjon kikapcsolva, a többit visszakapcsolja távilag. A maradékra szakember megy, és a hibás szakaszt megkeresi, a többit visszakapcsolja, ebből fél-másfél óra sötétséget lehet érzékelni.
Tehát vagy 1 perc, vagy kb. 2 perc, vagy kb. 30-60 perc az otthon (nem) látható időszak.
A kábelhibának többféle oka lehet, Budapesten a leggyakoribb a közműmunkálatok közben meggyepálás, de a szocializmus technológiai hiányosságai is rangos helyen állnak.
Nem tudom, láttál-e már villanyvezetéken ilyen vagy háromszögesen összeálló műanyag vázszerkezeteket:
Ilyeneket nem mindenhol raknak fel, nem mindenhol ellenőrzik, helyükön vannak-e még.
Ahol viszonylag nagy belógású vezetékek futnak, fennáll a veszély, hogy a szél úgy lengeti be a vezetékeket, hogy összeérnek. Ilyenkor a központok ideiglenesen lekapcsolnak.
Csak egy plusz okként az alkalmai áramszünetekre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!