Mekkora lehet Dexter laboratóriuma?
Volt egy rész, amiben egy új, szuper gyors repülő járgánya elszabadult, és a labor olyan részére vitte, ahol már évek óta nem járt. Ez alapján úgy tűnik, hogy legalább pár km-t egyenesen meg tud tenni benne. :)
De ez valóban egy fiktív történet, szerintem az alkotók nem egy előre megrajzolt térkép alapján csinálják az egyes epizódokat. Mint minden mese, ez is a szabad fantáziára van bízva, nem szabad benne logikát keresni.
Itt lehet azon filozofálni, hogy a labor valószínűleg Dexter agyát szimbolizálja, így aztán elég nagy és szövevényes lehet.
De akkor jó kérdés, hogy hogy más hogy tud oda bemenni?
Na, ezt már a készítőkre bízom.
Chris: Szerintem már elfelejtetted a rajzfilmet, mert az már magából az intróból is kiderül, hogy Dexter laborja NEM a saját szobájával egy szinten van, hanem a föld alatt, ami Dexter szobájából egy csúszdán közelíthető meg. Ezenkívül liftekkel is kapcsolódik a ház többi szintjéhez.
Maga a ház egy földszinttel és egy emelettel bír, az utóbbi tartalmazza Deedee és Dexter szobáit. A labor túlnyomó része a talajszint alatt van (több epizódban előfordul, hogy a ház "félrecsúszik", hogy a méretesebb találmányoknak utat engedjen), de egy minimális része látható a földszinti rész fala mögött eldugva, egy félrecsúszó könyvespolc mögött. Maga a labor is sokszintes.
Ami az összterületet illeti: jelentős mind szélességben, mind belmagasságban.
Ne felejtsük el, hogy olyan eszközök tárolására is képesnek kell lennie, mint egy vadászrepülő vagy egy óriásrobot. (Bár ezek feltehetően bírnak egy "kompakt" móddal.)
Pontos számot nem mernék mondani, mert ez igazából a sztori követelényeitől függ. A legfelső (föld alatti) szint sokszor úgy látszik, nem megy túl a telek határain, a mélyebbeken viszont egész "távolba nyúló" részek is vannak.
"Volt egy rész, amiben egy új, szuper gyors repülő járgánya elszabadult, és a labor olyan részére vitte, ahol már évek óta nem járt. Ez alapján úgy tűnik, hogy legalább pár km-t egyenesen meg tud tenni benne. :)"
Bizony. Szerintem legalább akkora, mint Budapest. Mondjuk a most használt laborrészek Kőérberken, a régi részek az ijesztő robotokkal meg valahol a XVII. kerületben vannak.
Én mindig úgy képzeltem el, hogy a föld alatt van a labor, csak a könyvespolc mögött lehet lejutni oda pl. egy lifttel.
Pár részben az is látszik, hogy Dexter a szobájában egy kör alakú szőnyegre áll rá, az csúszik félre és egy cső szippantja be jó mélyre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!