Gépészet/gépgyártás! Hogyan és hány lépésben érdemes megmunkálni forgácsolással a linkben található alkatrészt, és mi lehet ennek az alkatrésznek a funkciója?
Leginkább a hatlapú-poligon rész megmunkálása érdekelne , forgácsolással, illetve a lekerekítések,hogy azokat,hogyan , és milyen sorrendben hozzuk létre?
Sajnos elég kezdő vagyok még ezekben a gyártással kapcsolatos dolgokban, és jó lenne tapasztaltabb szakemberek véleményét hallani, hogy mit és hogyan érdemes ez esetben csinálni..
Köszönöm a válaszokat!
A balnézeted nyílvánvalóan kontúrhibás. (Remélem erre rájöttél magadtól is...)
1. Milyen pontossággal kell legyártani?
2. Milyen a géppark?
3. Mennyi kell belőle?
Célszerű egyébként alapból hatszögű anyagból kiindulni. Ha az nincs, akkor megfelelő osztási eljárásokkal (pl. egyetemes osztófej, cnc-osztás) lehet a hatszöget forgácsolással kialakítani.
A lekerekítési sugarak kialakítása a szerszám rádiuszából adódik, vagy cnc-gépen beprogramozva kisebb rádiuszú szerszámmal is dolgozhatunk. (tipikusan simításkor).
Kösz a választ!
Az alkatrészből 5-10 darabot kell gyártani, a felületi minőségeket mi magunk határozzuk meg , illetve a megmunkáló szerszámgépeket tipúsát is. Ez egy mintapélda / "tenyésztett" példa akar lenni, aminek az a célja,hogy meg tudjuk e a gyártását A-tól Z-ig tervezni az alakatrésznek, csak minimális gyakorlati tapasztalat hiányában elég hamar elakadtam:\
A bal nézeten pedig a külső 2 kör nem kell, ahogy látom. (egyébként jó,hogy szóltál,mert tagnap este néztem rá futtábana feladatra ,de speciel ezt nem vettem észre akkor..)
A 6 szöges részhez végülis milyen szerszámgép megfelelő,amivel a legegyszerűbb létrehozni ? Maró ?
Jobban mondva, milyen szerszámgép a megfelelő, ha körszelvényű előgyártmányból aakrom előállítani?
Illetve,ha az általad javasolt 6szög előgyártmányt választok,akkor a külső hengeres felületek hosszesztergálásakor , nem probléma ,hogy ott vannak a hatszög "sarkai"?
Igazából minden apró trükk érdeklne,amit tapasztalt szakemberek tudnak és használnak
Ha az előgyártmány hengerelt, akkor egyedi gépgyártásban marógépen mehet osztófejjel.
Ha hatszöges az előgyártmány, akkor bizony az egy komoly igénybevétel esztergáláskor a szerszámnak. 60 fokonként jól beleüt a szerszámba a munkadarab. A gyártástervezés során ezt is tekintetbe kell vennünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!