Ha már nem megy a fúziós energia hasznosítása (kb 60 éve! ), nem lehetne a hidrogénbomba energiáját hasznosítani?
Nem tudom, mi maradna abból a barlangból. :)
És az nem kontrollált folyamat lenne. A gőzt sem igazán értem, hogyan vezetnénk el.
Van pár köbkm forró, nagy nyomású vízgőz, amit hetek, hónapok alatt engedsz ki a turbinákra.
Biztos sokáig elég pár milliárd köbm, nyilván a kivett teljesítménytől függ, hogy meddig.
Ha elfogy, jöhet a köv. bomba.
"Van pár köbkm forró, nagy nyomású vízgőz, amit hetek, hónapok alatt engedsz ki a turbinákra. "
És nyilván utána a természetbe a fáradt gőzt. A benne lévő radioaktív hulladékkal együtt, amely a fissziós töltetből származik, ami a deutérium-fúziót hivatott beindítani a hidrogénbombában. Igazán nagyszerű ötlet, veregesd meg érte nyugodtan a válladat...
Egyébként pedig az a gőz legfeljebb néhány nap alatt elfárad, vagyis önmagától is olyan hőmérsékletűre hűl, ahol már sok hasznát nem veszik turbinahajtás szempontjából.
De csak úgy mellékesen megkérdezném, tudod te milyen csillagászati költségei lennének egy ilyen projektnek? Először is ki kell ásni egy több km3-es lyukat valahol. Ez már önmagában óriási költségekkel járna. Aztán körbe kell venni olyan anyaggal ezt a bazi nagy lyukat, amely képes kibírni egy hidrogénbomba robbanását (mert ugye a víz kvázi összenyomhatatlan). Nem árt, ha körbe is van szigetelve, hogy a gőzöd lehetőleg minél később hűljön ki. Nem árt, ha legalább felülről be van borítva sugárzásvédő anyaggal, és persze szavatold, hogy se a robbantások, se esetleges földrengések alkalmával nem fog megsérülni a borítás, különben az egészet el lehet dobni a fenébe.
Bocs, de ez úgy hülyeség, ahogy van.
A hidrogénbomba energiáját csak a politika tuja hasznosítani. Illetve emberélet kioltására lehet még használni, de szerencsére ilyen még nem történt.
A technológiai hasznosításnak vannak problémái, ezt már többen előttem kifejtették. De a legfőbb, hogy a H bomba előállítása nagyságrendekkel többe kerül, mint a felrobbantásából származó energia.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!