Mit jelentenek Földrajzból?
Miért Kanyarog a Tisza? Mit jelent az a fogalom hogy Sziget?
Mivel magyarázható a nagy évi hőingás,az aszály, a keleti és nyugati tájak eltérő napfénytartama és a csapadékmennyisége?
üdv nektek fiatalok!
Tátott szájjal olvasom, hogy valaki feltesz egy, vagy több egyszerű kérdést és gyakorlatilag azonnal valaki kigúnyolja, kineveti, elhordja minden kis hülyének továbbá kioktatja a segítő szándék legcsekélyebb jelenléte nélkül!
Különösen bicskanyitogató ez a fajta ítélkezés akkor ha nem is tudjuk ki a kérdező.Mert ugye ez egy olyan oldal ahol nem láthatóak ezek az adatok.Lehet fiú vagy lány, kisiskolás vagy már nagyobb, esetleg egyszerűen egy felnőtt, vagy lehet akár külföldi is aki érdeklődik és tanulni akar.
Tulajdonképpen tök mindegy.
A lényeg, hogy TE drága "első" válaszolgató, ha te tényleg ilyen ember vagy aki csípőből tüzel még arra is aki jó szándékkal közelít és korlátok nélkül fikázol olyanokat akik tanulni szeretnének és a meglévő tudásukat bővíteni, jobban teszed ha magadba nézel mert az egyetlen fórum ahol befogadnak téged az a legalja.hu lesz!
Valószínűnek tartom, hogy ha egyel kevesebb IQ-d lenne akkor már növény lennél, ennek ellenére ha össze hozna minket a sors a kalács képedet cipóra verném.
Elnézést ha kicsit triviális voltam!
Ui: egyébként engem is érdekelne a pontos szakmai meghatározása ezeknek a földrajzi fogalmaknak
L.
1.A Tisza kis esésénel fogva az egyik partot pusztítja,mossa,erodálja stb.(mivel gyorsabb a víz mozgása)míg a másik parton épít mert ott lassú a víz mozgása.Ezzel a rombolással és építéssel mindíg odébb megy az egész folyómeder és kanyargós lesz:Dhuhh lehet egy kicsit furán fogalmaztam.
2.A sziget az olyan szárazföld amit minden oldalról víz vesz körűl.
3.csak az aszályt tudom normálisan megmagyarázni,vagy az amikor nagyon kevés csapadék hullik és kiszárad a talaj vagy amikor elég csapadék esik csak a nagy meleg miatt jóval nagyobb a párolgás és ez miatt szárad ki a talaj.
az utolsó kérdésre:
mivel a föld folyamatosan forog, ezzel távolodik-közeledik a naphoz vagy a naptol, ezért alakulnak ki ezek a jelenségek...és persze azért más és más a föld 2 periódusán (észek és dél) az időjárás, mert a föld tengelye nem merőleges a napra....saját vélemény....ne bízz meg benne 100%-osan....ajánlom még a Wikipadia.hu -t:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!