Lehetek így biokémikus?
Figyelt kérdés
iiimádom a kémiát és a bioszt, kémiából ha képlettel kell kiszámolni valamit, kiszámolom nélküle hibátlanul, mert kitalálom a képletet.132 az IQ-m jó vagyok bioszból, de fizikából meg kettes. Attól még lehetek biokémikus?2010. márc. 22. 19:01
1/7 anonim válasza:
Hát, ez necces lesz, mert kémia szakon azért igen rendesen oktatnak fizikát is, függetlenül attól, hogy felvételizni általában nem kelle belőle.
2/7 anonim válasza:
Biokémikusok, molekuláris biológiával foglalkozó kutatók általában biológus végzettségű emberek lesznek. Bár van példa vegyészekre is. Mindenesetre kell hozzá fizika, valóban, de inkább a fiz.kémia (pl.:termodinamika) kerül elő sokszor.
3/7 anonim válasza:
Szia! :) Attól függ mit értesz "biokémikus" alatt. :) Ha a biolt szereted inkább mehetsz biológusira, ott mehetsz biokémiára, molekuláris biológiára, de pl.: molbisok kellenek immunológiára is... El kellene döntened, hogy mi legyen a fő irányvonal... :) Egy biológus. :)
4/7 anonim válasza:
Ha nem megy a fizika akkor gyúrj rá egy kicsit, meg lehet azt érteni ha kicsit utánanézel. Egyébként ahogy fentebb is írták, ha nem megy a fizikai annyira, akkor inkább biológus légy, és menj onnan biokémikusnak.
5/7 anonim válasza:
Előző vagyok; biolon nem halálos a fizika... :)
7/7 anonim válasza:
Elmész biológusnak Szegedre, biosz+kémiával felvételizel, majd az egyetemen valahogy kibekkeled azt a kétszer egy félév fizikát, ami amúgy sohasem fog majd kelleni a szakmában és nyugodtan lehetsz biokémikus.
Én molekuláris biológus lettem, pedig mindig kettes voltam fizikából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!