Biztonsági pinkód milyen ötlet mit szólnátok hozzá?
Az ötletem a következő:
- Minden kártyakibocsájtó nem csak egy engedélyezési hanem egy biztonsági pin kódot is adna a kártyáinkhoz.
- A kártyahasználat egyik jó tanácsa hogy a pin kódunkat ne tartsuk a kártyával egy helyen, ne írjuk rá a kártyára satöbbi.
- Ezt a biztonsági pinkódot pont ezzel ellentétesen kellene kezelni! A kártya mellé rakni esetleg filccel ráírni!
- Ha ellopják a kártyánkat vagy pénztárcánkat, a tolvaj jó eséllyel ezt üti be.
- Ugyancsak beüthetjük ezt ha kényszerítenek zsarolnak vagy egyéb bajban vagyunk.
- A kód beütése azonnal csendes riasztást küldene a banknak és a rendőrségnek! A kártya letiltódik! Fizetni pénzt felvenni erről a kártyaszámról többet nem lehet!
- A bankomat esetleg programból szándékosan úgy csinálna mintha kiadná a pénzt, esetleg egy külön rekeszben kamupénzt is tárolhatna amit ilyen esetben kiad, hogy a kényszerített ne kerüljön bajba a letiltás miatt!
Persze ezt a trükköt ez sem védi ki:
De legalább a többi esetben (ahol még nem kérnek telefonos visszaigazolást) valami védelmet nyújtana.
Itt a fönti link cikkében kiolvasható a egy grafikonból hogy még manapság is 10-40 milliárd forint/negyedév amit lenyúlnak ilyen módszerekkel az emberektől!
> ha fordítva írod be a PIN-t
Ugye itt a palindrom számok problémásak, pl: 1111, 1221, 1331, …
"Volt egy feltételezett sztori (városi legenda)ami úgy szólt, hogy ha a pin kódodat fordítva ütöd be akkor biztonsági riasztást küld a rendőrségnek.
Innen vetted az ötletedet.
Kár hogy nem eredeti.."
Bocs de én erről a "legendáról" még nem hallottam.
2xSÜ (7-es válasz) a tetszett a legjobban. Igaza van, az emberek nehezen értenék/tanulnák stb meg.
Más írta hogy a rendőrség is valószínű későn érne ki.
Meg feltűnő lenne a rablók is tudnának róla.
stb.
Igazatok van!
Legyen a Bankomatokban és kártyás fizető helyeken pinkód helyett, ujjlenyomat olvasó, vagy retina scenner és minden ilyen probléma megoldódik!
Ez fölülírja az én ötletemet is. Meg pl a telefonos sms kód küldést stb is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!