Kémikusok és mások segítség!?
Otthoni barkácsoláshoz lenne szükség pár deci triethanolamine phosphate-ra, ez angolul van, a kérdésem viszot az lenne, hogy mi ez az anyag és hol lehet beszerezni?
Ugyan ez a helyzet a sodium mercaptobenzothiazole-val is, ez is angol, de nem tudjuk mi ez és hol lehet beszerezni!?
(félreértés elkerülése végett hydrolastic autós rugókba kéne)
Erről a molekuláról van szó. Magyarul trietanol amin foszfát. És amúgy olvadáspontja 106 °C, úgyhogy ez szobahőmérsékleten egy szilárd anyag.
Én nem találtam egyben, de külön vehetsz trietanol amint és foszforsavat:
Gondolom 1:1 mólarányban összeöntöd aztán leszűröd. Persze így otthon elég rossz termeléssel kapod a terméket.
Ezt mindenképp olvasd el ha esetleg belevágnál: [link]
A cikkben mindkettő benne van (trietanolamin-foszfát, szóda-merkaptobenzotiazol), de csak annyit írtak, hogy titkosszolgálati módszerekkel szerezték. Sajnos, többet nem tudok segíteni, gondolom, csak úgy patikában vagy festékboltban nem lehet leemelni a polcról.:-)
Hát a második fölött átugrottam. De mindegy is, ahhoz még hasonlót sem tudsz szerezni.
Egyébként így néz ki:
Segítségképpen, a "sodium mercaptobenzothiazole"-ban a sodium-ot nyilván nem szódának, hanem nátrium-nak kell fordítani!!!
Amúgy még a google fordító is tudja...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!