Miért veszélyes összeönteni a hipót a háztartási sósavval?
A hypo a háztartási sósav egy higítottabb formája.
Kicsit más az összetétele ionizációs szinten.
Amikor a kettőt elegyíted, akkor a kiegyenlítődés megindul és ennek során keletkezik az a káros anyag, amit az első válaszoló említ.
Ha igazán 100 %-os választ akarsz, akkor ne próbálkozz!!!
Ha mégis kényszered van, akkor - mivel nem valószínű hogy van elszívós méregkamrád - csak a szabadban, gumikesztyűben, védőálarcban és ilyan lélegeztető maszkban, aminek szénszűrője van.
Vigyázz!!!
"A hypo a háztartási sósav egy higítottabb formája.
Kicsit más az összetétele ionizációs szinten."
Jesszus, te teljesen hülye vagy! Ne hallgassatok az előzőre, akkora marhaságot írt, hogy nyekken.
Jah, ez engem is erdekelne. Magyarazd el kerunk.
S.
Oké. De csak mert ilyen szépen kéritek, én meg jófej vagyok.
A sósav hidrogén-klorid. HCl. Akármennyire hígítod, hidrogén-klorid marad, híg HCl, ha tovább hígítod, még hígabb HCl.
A hypo pedig nátrium-hipoklorit, azaz NaOCl. Nem elírás a T a végén. Akármennyire hígítod, nem lesz sósav. Marad NaOCl, azaz nátrium-hipoklorit.
A két anyagnak annyi köze van egymáshoz, mint só-liszt gyurmának a friss kenyérhez. A kenyér sem a só-liszt gyurma kisütött változata, a hypo sem a sósav hígított változata.
A sósavban a klór oxidációs száma -1 (mínusz egy). A hypo-ban +1. A klórgázban (ami Cl2) pedig 0.
Amikor összeöntjük a kettő anyagot, a kétféle állapotú klór részecske reagál egymással, létrehozva a harmadik féle részecskét. Ezt a fajta reakciót egyébként szinproporciónak hívják, halogének (mint a klór) szeretik csinálni.
Nem voltam rossz kémiából,sőt...De ez kiverte a biztosítékot. :)
De vhogy így van.
1 a lényeg,NE ÖNTSD ÖSSZE ŐKET!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!