Mire jó a szegcsavar?
Figyelt kérdés
Kérdés adott. Láttam róla képet, de nem tudom hogy mire jó (hol használják?)!
Köszi előre is.
#szegcsavar
2015. júl. 6. 15:35
1/5 BringaManó válasza:
Wiki azt mondja, hogy csővezetéki karimák kötéséhez használatos
2/5 Wadmalac válasza:
Az a név, hogy tőcsavar, ismerősebb?
Hengerfej lefogatás kocsiban? :)
Olyan helyeken használják, ahol a csavar egyik végét belehajtják az egyik összefogandó darab menetes furatába és ráhúzzák a másik darabot, amiben sima furat van, majd anyával szorítják le.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm utolsó. Tehát a tőcsavar = szegcsavar? :)
2015. júl. 7. 16:23
4/5 Wadmalac válasza:
Nos, én gépész vagyok, de sosem hallottam még a tőcsavart szegcsavarnak hívni. Viszont az ominózus wiki bejegyzésben a szegcsavar mellé tőcsavar képe van téve. Vagy ezer éves tankönyvből vették, vagy valami nem magyarból fordították rosszul.
5/5 BringaManó válasza:
viszont az ominózusban említve van a tőcsavar _is_, tehát valamit azért akarhatott a kétfélével – ez ügyben is mondd meg még a tutit légyszi :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!