Pontos napkelte/napnyugta naptár?
Van egyszer a MET-es: [link]
A google az automatikus helymeghatározással pontos lokalizáció szerint, pl. irányítószám alapján kiírja: [link]
Az időkép a "Holnap" várható időjárás alatt mutatja.
Emlékeim szerint viszont még a Google által mondott sem teljesen egyezik az időképessel.
Valaki tud egy igazán pontos naptárat?
Ez egész pontosnak tűnik.
Bár ez sem egyezik pl. a Cartes Du Ciel csillagászati program adataival. Példaképpen a hatodikai napkeltét néztem, a progiban 4:53 van, a MET oldalán 4:52, a linken 4:54. :)
A progi szerint kb. 4:53:30-kor éri el a napkorong felső széle a horizontot, szóval lehet, hogy kerekítések miatt térnek el. (Minden persze akkor lenne igaz, ha tükörsima lenne a felszín.)
Én is a timeanddate.com-ot mondtam volna elsőre. A Stellarium szerint amúgy 4:53:42-kor volt:
(Napnyugta pedig 20:43:01-kor lesz, ami alapján a mai nap hossza 15:49:19, ami 1 másodperccel tér el a TaD-os 15:49:18-tól, szóval kerekítési hibán belül összhangban van vele.
Plusz még egy tartós link, ami jövő hónapban is ugyanerre az oldalra mutat – legalábbis remélem:
[link] )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!