Szerintetek 15 évesen (nem matek tagozatos gimnazistaként) érdemes 6-7ezer forintos számológépet vennem? Nyilván nagy részét még nem használom, de egyetemi tanulmányokra biztos jól jön majd.
Totál felesleges olyan drága gép...én idén végeztem gimibe és ezt használtam 4 évig:
Teljesen tökéletes volt, úgy is hogy sok másra is használtam (versenyek miatt) amire suliba nem kellett volna (pl. hiperbolikus fv-ek, komplex számok)
Nos hát egyetemre az egy más kérdés..szerintem azzal ráérsz törődni ha odajutsz...egyenlőre ne azért vegyél h majd oda jó lesz hanem csak ami gimibe kell.
Én most BMEre jelentkeztem és tervezem leváltani ezt a számológépet de még egyenlőre nincs ötletem milyen kellene.
Ja és még annyi, h gimibe azért is jobb egy bénább gép mert..most egy példát mondok...több osztálytársam is mindig géppel számolgatta ki a másodfokú egyenleteket, a megoldóképlet helyett és így azt meg elfelejtették...erre idén a közép érettségin volt egy feladfat( I.rész 4.feladat) ahol a megoldáshoz ismerni kellett a megoldóképletet..legalábbis a diszkriminánst szóval legtöbbje elrontotta aki géppel számolgatott mindig.
én mondjuk pont ilyen vagyok, mint amit az előttem szóló felvázolt, és egyébként volt olyan feladat ahol mondjuk megkönnyítette az ember életét, hogy nem kellett felírni a megoldóképletet és megoldani a számtalan helyen elnézhető egyenletet
a diszkrimináns meg szevasz benne van a 4 jegyűben, aki meg azt se tudja mi az nem a megoldóképlet fogja megmenteni
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!