Ha egy izzóra kötök két drótot, az egyik bedugom a fázisba, a másikat pedig földelem, az izzó világít. Ha egy elem negatív pólusát földelem, a pozitívat az izzóra kötöm, és az izzóról egy másik drótot is a földre kötök, akkor miért nem világít?
# 1/2
Tévedés mert a primer szekunder átalakító transzformátornál van a csillagpont leföldelve.
# 2/2
Ez is tévedés mert egy jó földelés, 5 ohm alatti értéknek kell hogy legyen .
Ezért a válaszom a kérdezőnek : mert rossz a földelésed :).
3#! szerintem pedig a te válaszod is hibás, hisz ha nem lenne az, akkor világítania a fent említett elrendezésű izzónak, pedig biztosan nem fog.
És azért tévedsz, mert a földelendő kivezetés, illetve a földelés között valóban kis ellenállás kell legyen, de két különböző földelési pont között hatalmas ellenállás lehet.
További probléma, hogy a kémiai elemek árama nem ugyan úgy viselkedik, mint ahogy a fizikailag előállított áram.
ohh, félreértelmeztem a kérdést, elnézést!
2-es jogos amit írtál!
a földeléseket tudtommal olyan mélyre kell tenni hogy ahogy a 2es írta, alacsony legyen az ellenállás
"És azért tévedsz, mert a földelendő kivezetés, illetve a földelés között valóban kis ellenállás kell legyen,"
Miket zagyválsz itt össze.Mértél már egyáltalán segéd földelésekkel, földelési ellenállást. Mert szerintem még nem.
Egy hálózati 40 W-os izzó ellenállása 1300 ohm körül van.
Egy zseblámpaizzó ellenállása 2-3 ohm között van.
Vegyük a földelések miatti ellenállást 5 ohmnak. Akkor az a fenti izzó adatokkal hány százalékát eszi meg a fázisfeszültségnek, és hány százalékát az elem feszültségének? Ráadásul, ha te csinálsz földelést, akkor annak inkább 100 ohmot kell venni, mint ötöt.
4-es: "További probléma, hogy a kémiai elemek árama nem ugyan úgy viselkedik, mint ahogy a fizikailag előállított áram."
Ezt fejtsd ki légszíves, mert ha jól érzem itt új fizika van születőben:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!