Két ismeretlenes egyenletet hogy oldunk meg? Pl:2x+y=5
Csak mert nem vagyok tanár attól még tudok egy s mást a matematikáról. Egy ált. iskolás tanárnál például jóval többet.
Az értelmezési tartománya a koordináta rendszernek R^2, benne van a definíciójában. Szóval a végkövetkeztetésed rossz.:( Így a többit már nem is véleményezem.
Köszönöm mindenkinek !!!!!
Tehát kell neki egy egyenlet aa megoldáshoz mert végtelen sok lehet!Ismét köszönök mindent, mindenkinek!!
14:09: Kamuzol, barátom. Az lehet, hoyg lenézed a tanárokat, mert rossz voltál matekból az iskolában, és az is lehet, hogy a te számodra ebből az is következik, hogy minden matematikatanár nyilván hülye, és kevesebbet tud nálad. Ilyen logikával nem csoda. Mellesleg ki mondta, hogy általános iskolai tanár vagyok? Ha tényleg értenél egy fikarcnyit a matematikához, és értenéd a logikáját, akkor nem csinálnál ilyen logika bakugrásokat. Miért ciki beismerni, hogy tévedtél?
Egy egyenes pontokból áll, nem számpárokból, ez elég egyszerű tény. Na szevasz.
Vitatkozás helyett adhatnátok valami normális megoldást is. De a kérdés biztos hiányos. Vagy van még egy egyenlet, vagy az értelmezési tartomány szűkebb.
Ha például az egész számok körében kell vizsgálni egy ilyen egyenletet, akkor megoldható. Diofantoszi egyenlet. (ax+by=m) Ennek értelmében van megoldás, ha az (a,b) osztója m-nek.
Ha van még egy egyenlet, akkor simán meg tudod oldani egyenletrendszerként.
Remélem segített valamit.
ennek az egyenletnek szamtalan megoldasa van.
haketismeretlenes egyenletet akarsz megoldani akkor ket egyenlosegnek kell lennie.
ha ez megvan akkor hellyettesito megoldassal vagy determinansal oldjuk meg.
en mondjuk mindig a determinanssal oldom mert az pontosabb es szerintem egyszerubb a nehezebb egyenleteknel.
ha valamit nem ertesz nezz utanna az interneten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!