Ha nekiszorítom ezt a csapágyat valaminek, el tud forfulni?
A szára belemegy egy acél furatába, teljesen nekiszorítom az acélnak. Szukség van távtartósa, vagy a kialakításából adódóan e tud fordulni a csapágyház?
Huh, a kérdés kaotikus. Milyen csapágyház?
Ez egy tűgörgős csapágy, erre semmilyen radiális terhelést nem tudsz tenni, a belső gyűrű egyben egy tengely, aminek a végén menet van, azzal rögzíted.
A külső gyűrűt illesztve szokták csapágyházba helyezni, ott minimum egy seeger-gyűrűvel rögzíteni kicsúszás és esetleg csapágyragasztóval elforgás ellen.
A "nekiszoríto maz acélnak" sor sem érthető.
Közben nézem ,ez nem sima csapágy, ez egy bütyköstengely görgő, ennél a külső gyűrű fut a vezérlő bütykön.
A tengelyét menetesen be kell hajtani a helyére, meghúzási nyomaték meg van adva, menetrögzítő ajánlott.
Radiálist meg miért ne tudna felvenni? arra van kitalálva, h kis helyen radiálsit vegyen fel.
Arra akarom használni, hogy van két sinpalya, egymas mellett futnak. 4 db ilyen csapágy,fog tudni a simpalyan és tartanak a sinre melőrelegen valamit. Nagyon alasony fordulattal, ritkán mozog az egész, ezért méretezni sem kell. A súly amit tart a 4 görgő max 20 kg, statikus terhelhetőségük sokkal nagyobb.
"Radiálist meg miért ne tudna felvenni? "
Radiális írtam? Bocsánat, axiálist akartam. Ez szigorúan radiális csapágy. Éppen valami tengelyirányú feszítést véltem kiolvasni a soraidból és persze az a rossz, azt nem lehet.
Amúgy a menetes szár utáni csap rész ugyanaz a méret, mint a menet, vagyis a menetes furatba csakis a menet végéig tudod behajtani, a többi szárrész kint marad.
Az így szabadon maradó szárrészen, a horonyban van egy zsírzófurat is, gondolom akkor azt szabadon lévőnek is szánták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!