Saválló lemezt lehet vágni lánggal?
Szerintem igen, lézerrel szoktam vágni , de szerintem lánggal is lehet , persze a felülete biztos , hogy nagyon csúnya lesz
Mit akarsz kivágni belőle ,és milyen vastag a lemez?
Borzalmasan xarul, gyakorlatilag a lángvágó alkalmatlan erre a célra.
Plazma, lézer, vízvágás.
A lángvágás oxigénfelesleggel dolgozik, elégeti a vasat. A saválló anyag a lángvágó hőjére olyan mennyiségű, magas olvadáspontú oxidot tol a láng elé, hogy nem tud normálisan vágni.
A plazma elolvasztja és kifújja a vasat. Ez már kicsit jobban működik, de itt is akadály az oxid, ezért pl. az a plazmavágó, ami szerkezeti acélból az 50 mm-est gond nélkül viszi, savállóból max. 30 mm-est tud vágni. Sok helyen nem is vállalják a savállót, egyáltalán.
A lézer elpárologtatja az anyagot a vágási részből. Persze ott is van vastagság-határ, de a savállóban nem sokkal rosszabb a teljesítménye, mint sima vasban.
A vízvágó gyakorlatilag tojik rá, mi kerül alá, anyagtól függően csak a vágási sebesség változik.
Alakos kivágásra vastagabb lemezből szinte csak ez alkalmas saválló anyag esetén.
Illetve marad még a fűrészelés, meg ennek az igen ritka extra változata, ami fogazott huzallal tud profilvágni. De szerintem kicsi országunkban nincs is olyan cég, aki használná ezt a technikát.
Arra lézer lenne az ideális, nem is lenne drága.
Plazmához kicsit vékony, de meg lehet próbálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!