Üdvözletem. Valaki leírna nekem egy egyszerű, halandó ember számára is érthető képletet, aminek segítségével ki tudom számolni a szükséges adatokat?
3-as vagyok. Remélem nem kapsz rögtön szívinfarktust ha megnyitod , még engem is felzaklat , pedig decemberben vizsgáztam le belőle..:D
Szóval :
a 31. oldalon megtalálod a problémát , amit te éppen keresel , ott van hozzá a képlet meg rajz is. Szóval elvileg minden adott , ha nem haragszol én nem szeretném magam felzaklatni magam újra , elég volt decemberben 1 hétig,majdnem beleőszültem..
Most nézem,hogy ott van a végén a speciális eset is. Hengeres tartály és a képlet is,amire szükséged van!
t = ((A1)/(N*A2))* négyzetgyök((2H)/(g))
Ahol: A1 - a tartály keresztmetszete (jelen esetben állandó,ezért speciális az eset) , N- kifolyási tényező (amit nyugodtan vehetsz 1-nek , de elvileg 1-nél valamivel kisebb szám..) A2- a kiömlő nyílás keresztmetszete , G - gravitációs konstans ( 9,81 m/s^2)
A t-kifolyási idő most esetedben ismert , hiszen írtad , az egyenletet átrendezed A2-re , és meg is kaptad mekkora keresztemtszetű csőre lesz szükséged! Jó munkát!
Tisztelet a gépésznek!
Egyébként megadom neked már a teljes választ akkor.
Átrendezve ugye :
A2 = ((A1)/N*t))*négyzetgyök((2H/g))
Ekkor megkapod a leengedő cső kerezstmetszetét , a cső átméréje (ha körszelvényű a cső , gondolom úgyis az)
Akkor a cső átmérője :
d= néggyzetgyök((4*A2)/(pí))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!