Mi ez a cucc? Azt írják, biztonsági gyufa, de fémből van.
A menetes csőbe egy kanóc van tekerve és középen egy tűzkó lehet.
A nagy henger, amiből a csövet kihúzod fémes lemez borítja, melyen a tűzköves részt végighúzva szikra pattan, amitől a kanóc meggyullad.
Lehet, hogy még benzin is van a hengerbe csepegtetve, ezáltal a kanóc könnyebben gyullad be.
...Szerintem.
Köszönöm a választ!
Második kérdésem: mennyire hasznos ez a cucc? Első hallásra tök jól hangzik, de a gyakorlatban mennyire praktikus, mennyire érdemes gyufa helyett ilyet használni?
Hát nem tudom...
Biztosabb lángot adhat, mint egy gyufa, csak hosszú távon nyűgös lehet a kanócot cserélni...
... meg ugye a gyufa nem drága cucc, ha beltéren használod (pl konyha) szerintem elég lesz oda az is,
(nálunk kb tíz dobozzal eg százas, vagy akörül),
viszont kint a szabadban lehet, hogy ez az előnyösebb (például bográcsolásnál, vagy ilyesmi...
Nem láttam még olyat, hogy valaki mondjuk cigit gyújtott volna meg vele.
Amúgy itt egy link róla, amiben szétszednek egyet (és ki is próbálnak)
[Mellesleg azon az oldalon még ezernyi cuccot szétszednek, pl elektronikai dologkat, nagyon érdekes!]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!