Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Átlépheti a bázisugró a...

Átlépheti a bázisugró a hangsebességet?

Figyelt kérdés
[link] erről van szó, de szerintem ember szabadesésben nem lépheti át a hangsebességet. Szerintetek?
2010. febr. 4. 16:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
MIért ne léphetné át szabadesésben? Szerinted zuhanni maximum hangsebességgel lehet? Van ilyen fizikai törvény?
2010. febr. 4. 17:08
 2/11 anonim ***** válasza:

Joe Kittinger átlépte szerintem. Kicsit felizzott, de meglett neki :)

De nem ekkora magasságban szerintem szó sincs hangsebességgel való zuhanásról. A felgyorsuláshoz több idő kell, lásd 31 km-es magasság, Joe Kittinger.

:)

2010. febr. 4. 17:11
 3/11 A kérdező kommentje:
Nem, hanem van a testeknek végsebességük. S asszem nem lépheti át, de nem vagyok benne biztos. Látszik hogy te is járatos vagy a témában.
2010. febr. 4. 17:12
 4/11 A kérdező kommentje:
Ennyit erről, a cikk szerint még nem lépte át, de mindegy, nem értem az egészet.
2010. febr. 4. 17:13
 5/11 A kérdező kommentje:
Akkor átlépi vagy sem?
2010. febr. 4. 17:17
 6/11 anonim ***** válasza:
Speciális ruhában át lehet lépni, de ha csak simán kilöknek egy repülőből, nem fogod. Kivéve, ha a Földnek nem lenne légköre...
2010. febr. 4. 17:22
 7/11 anonim válasza:
A légellenállás sztem nem engedi h átlépd
2010. febr. 4. 17:29
 8/11 anonim ***** válasza:
Házi sugárhajtóművel a hátán, elég magasról, bár ez csak elmélet.
2010. febr. 4. 17:33
 9/11 anonim ***** válasza:
Hát igen, első tipikus esete az "okoskodom de minek" fajtának. Valami 200 km/h-s végsebességről tudok normál emberi test esetén, amit viszonylag hamar el is ér az emberi test, a hangsebesség meg nem itt kezdődik (~340 m/s, 3,6 a váltószám)
2010. febr. 4. 18:09
 10/11 anonim ***** válasza:

37 km-ről ugrik, ott azért már igencsak ritka a levegő, közel sincs akkora légellenállás, szerintem simán elképzelhető, hogy átlépi... Aztán persze normál légkörben lelassul.

Más:

Az ejtőernyős részéhez vagy én nem értek, vagy "csalóka" a cím. Bázisugrásnál nem fix pontról ugrunk? (híd, épület, stb.)

Szóval gondolom itt arról van szó, hogy egy bázisugró fog _nem_ bázisugrást csinálni... Tehát azt is lehetett volna írni, hogy egy távgyalogló, vagy Mari néni átlépi a hangsebességet. (Ha történetesen aki ugrik távgyalogló vagy Mari néni lenne) nem?

2010. febr. 5. 08:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!