Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Ha 36 tömegszázalékos kénsavba...

Ha 36 tömegszázalékos kénsavba konyhasót teszünk, akkor fejlődik HCL gáz vagy a gáz azonnal oldódik a 36%os kénsavban?

Figyelt kérdés

2014. nov. 8. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Mindkettő erős sav, nem fejlődik gáz.
2014. nov. 8. 18:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/7 anonim ***** válasza:
Mármint bocsánat... A HCl (amiből az NaCL származik) és H2So4 is erős sav. HCl gáz amúgy sem fejlődne, max. H2.
2014. nov. 8. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/7 A kérdező kommentje:
Hidd el fejlődik HCL, a kérdésre válaszolj kérlek
2014. nov. 8. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:

1/2.-nak: fejlődhet, ha a kénsav "elszívja" az összes vizet.

A kérdezőnek:

1. ilyennel ne kísérletezz, mert veszélyes, súlyos sérülést okozhat

2.ha biztos vagy a dolgodban, ne kérdezz.

2014. nov. 8. 18:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/7 A kérdező kommentje:
Én abban vagyok biztos hogy HCL tuti létrejön csak abban nem hogy ez oldódik-e a kénsav-víz elegyében vagy nem.
2014. nov. 8. 18:37
 6/7 anonim ***** válasza:
A 36% túl híg. A kénsav ugyan távolról sem ugyanolyan erős mint a sósav hanem sokkal erősebb, ezért valóban fel tudja szabadítani a sósavat a konyhasóból. De ezt a reakciót tömény kénsav szilárd konyhasóra való csepegtetésével szokták végezni. Így nincs víz ami feloldaná a NaCl-t vagy a fejlődő HCl-t. De abban viszont igaza van a többieknek, hogy ezt azért otthon nem érdemes kipróbálni!
2014. nov. 8. 18:39
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/7 A kérdező kommentje:
köszönet az utolsónak
2014. nov. 8. 18:59

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!