100%-os szőlőléből hogyan lehet bort csinálni? Ha egyszerűen felbontom, aztán nem tartom hűtőben, előbb-utóbb bor lesz belőle nem?
Ha 8-12 marad a cukorfoka, akkor csak megromlik.
Próbáld meg cukorral édesíteni, de szerintem úgy sem lesz iható.
Valószínűleg nem. Előbb fog bepenészedni.
Egyrészt, mert sajnos az nem 100% szőlőlé, hanem valami sűrítményből visszahigított izé, másrészt meg az a lé pasztőrözve volt, az erjesztőgombák is ki lettek irtva belőle, úgyhogy bármilyen erjedési folyamat fog benne létrejönni, az az adott környezetben jelenlévő baciktól-gombáktól lesz, nem a bor eredeti élesztőgombájától.
Ha veszel borélesztőt és beleteszed, vagy menni fog, vagy nem.
Én nem lepődnék meg, ha csak valami ocsmány bűzös habos trutyi születne belőle, amibe én bele nem mernék inni.
Elméletileg bor lenne belőle, de ez a szőlőlé, nem az a szőlőlé.
Vagyis a 100%-os dobozos szőlőlé nem nagyon hasonlít a valódi mustra.
Inkább megecetesedne, vagy penészedne.
Ha nem tartalmaz tartósítószert, akkor meg lehet erjeszteni, mert sem a pasztőrözés, sem a sűrítés-visszahígítás nem csinál a szőlőlével semmi olyat, amitől ne lenne erjeszthető. Élesztő kell neki és megfelelő körülmények. (Nem, a „nem tartom hűtőben” az nem meríti ki a megfelelő körülményeket.)
Ha fogalmad sincs a borkészítésről, akkor megromlik és ecetes szemét lesz, és ugyanerre számíthatsz, ha alacsony a szőlőlé cukorfoka. És persze sűrítményes szőlőléből eleve csak másodrangú bort lehet erjeszteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!