Hogyan tudom átváltani a Voltot Amperré?
Figyelt kérdés
Mi a váltószám? Köszi2014. okt. 10. 17:09
1/9 anonim válasza:
Ugyanaz, mint amikor kg-ot váltasz át km-be :)
2/9 anonim válasza:
Sehogy! Két különböző mértékegység!
A kilót se tudod méterre váltani!
3/9 anonim válasza:
Ahogy a zöldséget méterré. Tudod, mondják, hogy a krokodil zöldebb, mint hosszabb. Ez pont egy ilyen átalakításból jön ki.
Szóval nincs váltószám. Az egyik az áramerősség, a másik a feszültség mértékegysége. A kettő között az ellenállás teremt kapcsolatot, mint a tömeg (kg) és a térfogat (m^3) között a sűrűség.
4/9 anonim válasza:
Az R a "váltószám", U=R*I vagy I=U/R
5/9 A kérdező kommentje:
pl akkor 9volt hány apmer? Nem nagyon értem :/
2014. okt. 10. 18:37
7/9 Athlon77 válasza:
Ja hogy nem amperra akarod váltani, hanem apmerra. Az más. Az elemet mérd le hogy hány kiló. Ezt válts át grammra és szorozd meg 9-el.
8/9 Athlon77 válasza:
Ja hogy nem amperra akarod váltani, hanem apmerra. Az más. Az elemet mérd le hogy hány kiló. Ezt válts át grammra és szorozd meg 9-el. Ha méred közben hogy ez mennyi ideig tartott, akkor tudod azt is hogy hány apmerórás az elem.
9/9 anonim válasza:
Ahogy már előttem írták:
R=U/I
I:áramerősség (amperban)
U: feszültség (voltban)
R: ellenállás (ohmban).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!