Melyik típusú izzót milyen helyre használják? (Bőv. Lent)
A természetes napfény 5600K színhőmérsékletü tehát ez volna a legjobb választás.
A hidegfehér (6400K) Ledek a legjobb hatásfokúak (értem itt a Lumen/Watt értéket) a felépítésük és működésük miatt de világítástechnikai szempontból nem tökéletes mert a fénye túl hideg sok benne a kék fény (460nm) ami ráadásúl hosszú távon ártalmas lehet a szemre.
A 2000K meg szerintem túl sárgás fényű a színhőmérséklete egy gyertyához hasonlít.
Mivel az emberi szem a napfényhez lett "teremtve" ezért ha lehet 5600K körülit vegyél vagy keverd különböző színhőmérsékeltüeket az optimális hatásért.
Ha a szoba nagyon sötét (nem fehér falak vannak) vagy olyan helység ahol nem tartózkodsz sokat akkor talán használhatod a 6400K-est is.
Ízlés dolga, milyen fény tetszik, melyiknél érzed jól magad.
Részlet egy másik kérdésre adott válaszomból:
Valahogy én is bolondulok a LED-ekért. Ezt hidegfehér, és borostyánsárga LED-ekkel csináltam:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!