Nagy vákuum alt lehet főzni a vizet?
Figyelt kérdés
Szúval úgy értem, hogy ha egy bura alt főzni a vizet, egy edénybe ahonnan folytonosan szívom ki a levegőt .Kíváncsi lennék hogy mi történik? Alacsonyabb hőmérséklet kell a faroshoz vagy magasabb ?
Mert a hegyekbe alacsonyabb hőfokon forr fel a víz .
2010. jan. 14. 13:52
1/5 anonim válasza:
alacsonyabb hőmérsékleten forr fel, ezen az elven működik a vákuumdesztilláció. 3000Pa-n (az atmoszméra 3%-a) pl már 26fokon felforr.
2/5 anonim válasza:
Alacsonyabb hófokon forr a viz, ami azt jelenti, hogy a hús baxik megfőni, de ezt a technikát alkalmazzák a tojáspor készítéséhez mivel 41C fok alatt nem csapódik ki a fehérje, de a nedveség elfő.
3/5 anonim válasza:
Ezen kívül, ha ezt elég gyorsan csinálod, akkor a maradék víz, ami nem forrt el, meg is fagy - mivel valószínűleg nem tudod olyan gyorsan melegíteni.
Bizonyos nyomás alatt már nem létezik folyékony víz.
4/5 A kérdező kommentje:
Köszi ! kielégítő volt a válasz !
2010. jan. 15. 10:00
5/5 anonim válasza:
Én laborban láttam nem egy ilyet, amikor meleg folyadékot szivattunk vízsugárszivattyúval, elkezdett forrni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!