A szűrőpapír, amit pl kémiaórán használnak, az mekkora részecskeméretet enged át? Olaj tisztítására alkalmas lenne?
Figyelt kérdés
átfolyna rajta az olaj? Milyen szűrőpapírok vannak? A legjobb szűrőképességű alkalmas lenne a korom kiszűrésére a fáradtolajból?2014. aug. 6. 10:27
1/7 anonim válasza:
az olaj elég sűrű, nem biztos hogy átfolyna rajta, de érdemes kipróbálni, ha nem jön össze akkor meg válassz olyan szűrőt ami még átmegy és szűrd le többször
2/7 anonim válasza:
A fáradt olaj nemcsak attól fáradt, hogy tele van korom, és fém részecskékkel. A motor üzeme közben kémiailag is megváltozik. Más lesz a viszkozitása stb. Megeshet, hogy a spórolást később drágán kell megfizetni.
3/7 A kérdező kommentje:
nem motorba szeretném visszatölteni, csak a koromtól, fém részecskéktől tisztítanám meg...
2014. aug. 6. 12:11
4/7 A kérdező kommentje:
eléggé elvetemült ötlet: ha pálinkafőzővel lefőzöm a fáradtolajat, akkor a végtermék tiszta lesz? HÁny fokon kellene főzni?
2014. aug. 6. 12:12
5/7 anonim válasza:
Szerintem egyrészt az olaj különböző szénatomszámú molekulák halmaza szóval nincs konkrét forráspontja.
A másik az hogy a forásponton vagy alatta már elkezd krakkolódni és degradálódik.De ez nem 100%.
6/7 anonim válasza:
Veszélyes ötlet pálinkafőzőbe fáradt olajat tölteni - atyád agyonütne.
A fáradt olajat vákuumban kellene desztillálni 300°C fölött.
Egy normál pálinkafőző nem bírná ki a vákuum alá helyezést,és a magas hőmérsékletet.
7/7 anonim válasza:
Próbálkozhatsz a kémiaórán használt szűrőkkel szerintem. Nem tapasztaltam sajnos, nem tudok nyilatkozni.
DE!
Az olajok desztillálásával, vagy bármiféle melegítésével vigyázz. 170°C fölé ne menj, mert kigyullad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!