Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » A maltodextrin miben/mennyeibe...

A maltodextrin miben/mennyeiben különbözik a dextrintől?

Figyelt kérdés

2014. júl. 23. 21:43
 1/3 sadam87 ***** válasza:

A dextrinek egy típusa maltodextrin. Voltaképpen mindkettő egy vegyület család. Olyan oligoszacharidok, amelyek D-glükóz alegységekből épülnek fel. A maltodextrin esetében főleg 1-4 kötések vannak az alegységek között (a többi dextrinél lehet 1-6 is).

[link]

[link]

2014. júl. 23. 22:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 A kérdező kommentje:
Tehát bizonyos esetekben lehet maltodextrinnel helyettesíteni a dextrint?
2014. júl. 23. 22:12
 3/3 Walter_Dornberger ***** válasza:

Jelentős különbség köztük, hogy a maltodextrin

-nem tartalmaz már elágazást,

- néhány, max 20 glükóz egységből épül fel


Ezzel szemben a dextrin részlegesen hidrolizált keményítőt jelent, nagyobb, esetenként elágazó lánccal.

A helyettesíthetőség tekintetében az alkalmazást kellene ismerni. Ha például cefrére gondolsz, a maltodextrin kifejezetten jobb, mert kevesebb dolguk van vele a baciknak.

2014. júl. 24. 06:27
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!