A maltodextrin miben/mennyeiben különbözik a dextrintől?
Figyelt kérdés
2014. júl. 23. 21:43
1/3 sadam87 válasza:
2/3 A kérdező kommentje:
Tehát bizonyos esetekben lehet maltodextrinnel helyettesíteni a dextrint?
2014. júl. 23. 22:12
3/3 Walter_Dornberger válasza:
Jelentős különbség köztük, hogy a maltodextrin
-nem tartalmaz már elágazást,
- néhány, max 20 glükóz egységből épül fel
Ezzel szemben a dextrin részlegesen hidrolizált keményítőt jelent, nagyobb, esetenként elágazó lánccal.
A helyettesíthetőség tekintetében az alkalmazást kellene ismerni. Ha például cefrére gondolsz, a maltodextrin kifejezetten jobb, mert kevesebb dolguk van vele a baciknak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!