A mágnes északi-déli pólusának meghatározása?
Ha egy mágnes északi-déli pólusát szeretném meghatározni, történhet ez iránytű segítségével ?
Az iránytű színes mutatója az északi ?
Ez elméletileg taszítja a mágnes északi pólusát ?
Tehát így jól okoskodtam ?
Először el kell dönteni az észak - déli irányt (sok módszer létezik, a napórától a mohos fákig) majd utána ami észak felé mutat az iránytűn az a DÉLI pólusa a mágnesnek.
(ez konvenció, a mágneses erővonalak két tulajdonságából származik:
az erővonalak a déli pólusból jönnek ki, az északi pólusba mennek be,
másrészt az erővonalak hosszirányban rövidülni szeretnének.
Namármost, ha egy mágnest teszünk a fölf mágneses terébe a fenti két szabály úgy teljesül, ha a kis mágnes déli pólusa észak felé fordul, és így képes összekapcsolódni a föld mágneses terével.
Próbáltam szemléletes lenni, remélem érthető voltam.
Kedves előttem szóló!
Néha, ahhoz hogy biztosan jó eredményt mondjunk a válaszra, szükség van olyan etalonra, aminek hitelességében biztosak lehetünk.
Az általad említett eljárásban a használt etalon (mágnes) déli pólusáról semmit sem írsz, honnan tudod, hogy az e, jól festette be a kínai stb?
Azért írtam precízebb módszert, ha valaki elolvassa és elgondolkodik ezen, akkor megértse, a módszer "robosztus" (ha mond neked valamit ez a szó minőségügy témakörhöz kapcsolódóan) voltát, vagyis sokkal kevesebb tévedési, pontatlansági lehetőség van a válaszomban. Igy annak használhatósága is jobb szerintem.
Lehet lepontozni, mostanában úgyis szokássá vált az értelmes válaszok lepontozása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!