Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Salétromsav-hidrogénfluorid...

Salétromsav-hidrogénfluorid egyvelege elpusztítja a tyúkszemet?

Figyelt kérdés
Egyik munkatársam mondta h cseppentsek reájuk mitán jól kiázott a bőröm hoztam haza kb fél decit de még nem vállalkoztam a tettre...

2014. júl. 18. 20:12
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Zember !

a Hidogén-fluorid nagyon veszélyes anyag !!!!!!!!!!!

A bőrön felszívódva megköti az vérben levő ionokat (Na,K) és ezáltal szívingerület zavart és szívleállást okoz.

Minden évben kb 10 ember hal meg a HF-vel való balesetben.

Nehogy eszedbe jusson a kezedre csepegtetni!!!!!!!!!!

Egy kép hogy mit okozhat:

[link]

2014. júl. 19. 09:30
 12/16 anonim ***** válasza:

Health and safety:

[link]

2014. júl. 19. 09:31
 13/16 Wadmalac ***** válasza:

Kérdezz utána például a lápiszolásnak. Mert vannak ám működő, orvosilag alkalmazott módszerek, nem vagy rászorulva szuicid kuruzslásra.

Ha igaz a sztori, munkatársadnak kínáld fel, hogy esetleg az általa kínált keverékkel pumpás flakonból szívesen lefújod őt narancsbőr ellen.

2014. júl. 19. 12:02
 14/16 anonim ***** válasza:
De aztán még véletlenül se tedd meg, mert utána elég sokáig nem fogod őt látni. Igaz, néhány fancsali képű őrön és rabtárson kívül mást se.
2014. júl. 19. 12:03
 15/16 anonim ***** válasza:
Sőt a munkahelyeden hogy úgy mondjam a biztonsági szabályok erősen hanyagolva vannak mert amit leírtam mindenkinek tudnia kellene aki ilyennel dolgozik.Nálunk teljes vegyvédelmi öltözetben és gázálarcban dolgozunk HF-el és kb 3mm vastag speckó kesztyűben.
2014. júl. 19. 12:32
 16/16 anonim ***** válasza:

vérrehulló fecskefű,az a gaz amit ha eltörsz sárgán levedzik,na az elmulasztja.(a sárga leve nekem kiszedte!!)

meg se probáld, mert nagyon rossz vége lehet.

a HF oldat,meg lemegy a csontig,ott kinyírja a kálciumot.ha valakire hf cseppen,a cseppenés helyére,ca injekciót szoktak adni,ugyhogy nem játék.inkább vidd vissza ahonnan szerezted.bár aki ért hozzá,mindkét savat tudja hasznosítani,de egyik sem laikusnak való.

2014. júl. 23. 17:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!