Mekkora a TREE ( 3 ) a Graham számhoz képest?
?
Nekem romlik a szemem, hogy hiányolok egy h betűt?
Mondjuk a kérdést sem igazán értem, legalábbis azt a h-hiányos hármast nagyon nem. Lemaradtam valamiről?
Jóuvanno. :D
Komolyra véve, a TREE(3) az értelmezése alapján a Graham-szám sokszorosa is lehet. Amennyit én tudok erről, az alapján konkrét szorzó tényezőt ne várjunk. :)
#5: Az én véleményem is ilyen, szinte csak érzés, mert a TREE(3) olyan iszonyatos mennyiségű, valóban fa- vagy fraktálszerűen szétbomló variációmennyiséget tartalmaz, hogy az nekem már a felfoghatatlan kategória.
Tehát a Graham-szám tulajdonképpen nekem csak érzésre tűnik jóval kisebbnek, ezt matematikai bizonyítással nem tudom alátámasztani.
"Én ezt a fa meg fraktálszerû izét nem értem"
Csak annyi, hogy van valamid, ami szétbomlik sok ágra, aztán minden ág megint szétbomlik sok ágra és ez egymás után sokszor.
"Viszont azt nem tudom,hogy tree(3) véges-e egyáltalán."
Tulajdonképpen ez is kombinatorika, kötött alapokkal véges számnak kell lennie, csak Q nagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!