Mit használhatok elektrolitnak itthon, ha rézzel akarok bevonni?
Elnézést a fél kérdésért!
Tömör rézvezetékből szeretnék egy vas edény belsejét bevonni. Csak azt nem tudom, hogy milyen folyadékkal töltsem fel az edényt.
A rézgálicos megoldás az most nem jó, drága. Rézvezetékem viszont van sok.
Van akumulátorsavam egy liter, esetleg konyhasó, de bármi olcsó tippet meghalgatok.
köszönöm
Már egész du guglizok, de nem találtam semmi hasznosat.
milyen lugot kellene használnom? trisó, szódapor, vagy valami más mosószer? esetleg hamuval még tudok lugosítani. De miből mennyit kell használni, oldani literenként?
Figyelj! Mi van, ha a rézből és az akkumulátor savból (ami kénsav) rézszulfátot csinálsz, és az lesz az elektrolit?
Rézgáliccal nagyon korrekt bevonatot lehet csinálni!
Figyelj ilyen lezserül hozzáállni valamihez, az felelőtlenség! Azért már egy kicsit vedd a fáradtságot, hogy utána mész a dolgoknak, én sem megyek el a Titanicra kormányosnak ha nincs vizijártasságim! De látod sokszor még az sem elég! De ha játszani akarsz csak és az életed sem drága, a lelked rajta! Szabad vagy és lehetsz őrült is, majd a végén mások belőled is tanulhatnak! ...bárhogy is sikerül a kísérleted!
a hülyeség és a bátorság más dolog...!
amúgy szép az élet Cimbora...
Kolega; Galvanizálást, Faraday ismerte fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!