Milyen ág aprítót érdemes venni egy kertes házhoz?
Ilyesmivel foglalkozó cég munkatársa azt mondta, hogy 200eFt alatt semmit. Az meg bőven sok ahhoz amit rászánnék. Abból már feltölthetném virágfölddel az egész kertet.
Szóval néztem én 25-60e-ig, és volt aminek a kommentjében benne volt, hogy a vékony ágak áthullanak rajta vágás nélkül, és gyakran eltömődik a kiömlőnyílás és menet közbe kell kipiszkálni. A többihez nem írták. De attól még lehet ugyanúgy van, és akkor nem érdemes 35;42;60eFt-osat venni, ha ugyanazt csinálja, mint a 25eFt-os. Én a kis vékonytól, a nagy vékonyon mint aranyvesszőn át a fűrészelt ágakat is komposztálni szeretném. És azt se tudom, hogy ami nem fér bele már azt mondjuk körfűrésszel, vagy fejszével félbevágva is be lehet-e tenni, vagy csak kör alakút? Ja, és csak frisset, vagy a szárazat is?
A miénk is el szokott tömődni. Főleg a nagyon nedvesektől és a nagyonsok kis ágú bokortól. Inkább a nagyobb és szárazabbakat "szereti". Szerintem ha valami nagyobb nyílásút nézel akkor nem lesz ilyen probléma.
Az alakja mindegy, csak férjen bele.
Az a baj, hogy ezek a kerti/háztartási gépek szinte kivétel nélkül kompromisszumot követelnek az embertől.
Én például nagyon szeretek magasnyomású mosóval mosni: kocsit, betont, bármit. De még a 35e forintos árkategória is olyan, hogy nagyon gyakori szünetek, napi maximum 20 perc... És a 110 bar nyomás csak papíron sok.
Ez van: az olcsó gagyi, a jó meg drága (lenne).
Az ár szerintem inkább a gépi részek tartósságát mutatja. Pl. Fűkaszák: Kiskerti felhasználásban egy drága Husqvarna vagy Stihl kasza 10 év után már kezdi megenni a kenyere javát, és kívánja a nagyszervizt. Egy gagyi kínai meg pont tizedannyiba kerül, viszont a második szezon közepén elég benne a gyújtótrafó, és nem lehet hozzá alkatrészt kapni...
Kb erről van szó, amikor gyártmányokat és árakat nézel. Legyen a készüléknek garanciális szervize, és ha tudod melyik az, akkor ott kérdezz rá az alkatrészellátásra. Meg fogják mondani, érdemes-e azt venned, mert nekik is az az érdekük, hogy ne vigyed pár hónap után garis szervizre a sz@rt :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!