Kezdőoldal » Tudományok » Alkalmazott tudományok » Szerinted mikor érjük el,...

Szerinted mikor érjük el, hogy egy jetpackel jóval tovább levegőben lehessen maradni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 18. 19:33
 1/9 anonim ***** válasza:

én teljesen laikus vagyok, aki majd aerospace mérnök szeretne lenni :D de szerintem:

azt olvastam valahol, hogy vizmeghajtásúval kisérleteznek. Illetve, jobb üzemanyag kell. Ahogy eddig láttam videokon, már elég jól irányitható, csak az üzemanyag miatt csak nagyon rövid ideig tud repülni. SZóval, már "csak" jó üzemanyag kellenee :D Szerintem, 20-30 év múlva már vehetsz ólyan jetpacket ami "müködöképes".

2009. dec. 18. 20:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Aerospace mérnök? Az meg ugyan mit csinál?

No, de a kérdésre válaszolva: valóban, egyelőre az üzemanyaggal vannak gondok. A rakétahajtóművek meglehetősen nagy fogyasztásúak, így ahhoz, hogy sokáig tudjanak működni, annyi üzemanyag kell, ami gyakorlatban használhatatlanná teszi a jetpacket.

Ha jobban hinnék az összeesküvés-elméletekben, azt írnám: akkor lesz egyszerű földi halandók számára is működőképes és elérhető a jetpack, mikor a világ hadseregei már elkezdik leváltani, mert találnak ennél is jobb módszert a katonák gyors továbbítására. De egyelőre itt még nem tartunk.

2009. dec. 19. 00:51
 3/9 anonim ***** válasza:

maga a kémiai rakétahajtómű jelenleg leginkább zsákutcának tűnik. nem az üzemanyag a kérdés, hanem maga az elv. ha lesz is ilyen, akkor az valami mással fog üzemelni, pl. valamilyen ionhajtóművel.

egyébként valami hasonlót jelenleg is lehet venni és nem is rosszak a paraméterei...

[link]

2009. dec. 19. 09:19
 4/9 anonim ***** válasza:

első vagyok.

Röviden űrhajókal. :D

2009. dec. 19. 09:27
 5/9 anonim ***** válasza:

a jetpac amit linkeltél, kb 50 km-ig túd elrepülni, és 100.000 USD.

Nos, ha lesz majd 300 KM a hatótáv, és kb 40,000 USD, akkor már használható lesz. :D

2009. dec. 19. 09:32
 6/9 anonim ***** válasza:

kedves utolsó!

picit számolgassál... az 50 km rengeteg, a legtöbb városi embernek ennyi bőven elég, hogy a napi rendszeres utazásai lebonyorítsa. de pl. a mentőknél úgy igyekeznek megszervezni az ellátást, hogy 15 percen belül ki tudjon érni a mentő. ha mondjuk tud menni egy 100 km/h átlagot (nem tud), az akkor is csak 25 km. ráadásul közúton és nem légvonalban. ez a ketyere már arra is teljesen jó, hogy egy mentős, alapvető felszereléssel pillanatok alatt kiérhessen egy baleset helyszínére.

ennyit a használhatóságról...

ja és 300 km-re a hülye megy jetpackkel, már csak az időjárás miatt is...

2009. dec. 19. 15:13
 7/9 anonim válasza:

Pont ma gondolkoztam el ezen. Szerintem van benne jövő, bár Mo.-n nem lesz engedéjezve... :D

Én azt találtam ki hogy nem egy jövőszerű valamit kell tervezni, aminek sok hátránya van (magas ár pl.), hanem inkább egy 230lóerős 200kilós motort kéne átalakítani repülő szerkezetté.

Nem lehet tudni mit hoz a jövő, de 2020ra már sztem az engedéjekkel lesznek elfoglalva, mintsem az elkészítéssel.

2009. dec. 19. 15:46
 8/9 anonim válasza:
2009. dec. 21. 12:14
 9/9 anonim ***** válasza:
Engem jobban érdekel a "repülő gördeszka", ami volt a Vissza a jövöbe 2-ben. Csak nem olyan kéne, ami a földtöl X cm-re lebeg, hanem amilyen volt a pókemberbe :D
2009. dec. 22. 10:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!