Mi lehet a mértékegysége? (Fontos. )
Elnézést tudom, hogy a Google segít mindenben. De ezzel kapcsolatosan eléggé zavaros dolgokat adott ki vagy csak én nem értem?
- 10. osztályba járok
- "A kondenzátorok" témát vettük
És ezen belül a V, a feszültség mértékegységének a jele. De, amikor felírtuk a feladatot, akkor a vége lemaradt ennek a mennyiségnek:
A= 25 cm² = 0,0025 m²
d= 8 cm = 0,08 m
V= 36100 (?)
És egyszerűen nem tudok konkrétan rájönni. Tippelésem szerint oda is V, kellene írni a Google tudástárából leszűrtek szerint, de inkább a biztosra megyek.
Előre is köszönöm a válaszokat.
Nem tudom mi az a V, de lehet, hogy csak nem ugrik be :)
Nagyon egyszerű rájönni: fel kell írni azt a képletet, amiben benne van, majd azt a képletet V-re renezni.
Pl. a sebesség mértékegysége, a km/h vagy a m/sec az a képletből jön: v=s/t, s mértékegysége km (vagy m), t mértékegysége h (vagy sec), ezeket osztjuk egymással, így a sebesség mértékegysége km/h (m/sec).
Ha felírod a képletet, amiben a V van, akkor kiderítem neked a mértékegységét :)
A pontos feladat leírás:
A= 25 cm² = 0,0025 m²
d= 8 cm = 0,08 m
ε0= 8,856*10 (a mínusz tizenkettediken)
V= 36100 (?)
A V a volt jele, ami a feszültség mértékegysége. Magát a feszültséget U-val jelöljük. Amúgy mindkét képlet rossz, amit felírtál.
1. C=epszilon*A/d
2. U=Q/C
C a kondenzátor kapacitása, amit Farad-ban mérünk. A Farad-ot F-el rövidítjük.
Q a kondenzátorokon lévő töltés. Mértékegysége Coulomb, röviden C.
Epszilon pedig ugyebár állandó érték.
Mindenesetre én valószínűnek érzem, hogy simán volt a feladatban a mértékegység, mert úgy reális értékek jönnek ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!