Mekkora a réz-szulfát oldódási képessége?
Figyelt kérdés
Két adatot is megnéztem. Itt
azt írják, hogy 20 fokon majdnem 21 gramm feloldódik.
Itt pedig
azt írják, hogy 20 fokon 32 gramm is feloldódik.
Tegnapelőtt kimértem 200 grammot. Ennyi állítólag 1 liter víben feloldódik. Ráöntöttem másfél liter vizet, de még ekkor is maradtak kék kristályok az edény alján. Végül 3 liter vízben tudtam csak feloldani. Pedig a szobában 19 fok van. Hogy lehetséges ez? A végső bekeverésnél nem mindegy...
Másik kérdésem az esettel kapcsolatban, hogy a vízben levő klór okozhat-e csapadék kiválást vagy más problémát?
2014. márc. 7. 14:57
1/3 without válasza:
attól függ mihez kell növény permetezésre jó a csapvíz is én a wikipédiának hinnék inkább de ha van akkor keresd meg a négyjegyű függvény táblázatba ilyen alap anyagok oldhatóságai általában benne vannak de mondom növényekhez nem hiszen hogy vegyészi pontossággal kellene dolgozni, a szoba lehet hogy 19 fokos volt de ha megnyitod a csapot a kijövő víz nagy valószínűséggel kevesebb lesz mint 19 fok, maga az anyag nagyon jól oldódik vízben a pentahidrátja jobban 1l 0 fokos vízben 316 grammot kell feloldania jól oldódik de azért időigényes folyamat mert a 0fokon 1l-ben a 316 gramm már a felső határ
2/3 A kérdező kommentje:
Permetezéshez lesz. Nekem az furcsa, hogy egy napig hagytam, kevergettem és nem oldódott fel. Pedig a mérlegem grammra pontos, nem mértem el semmit. És nem(csak) a pirit maradt az edény alján, hanem kék kristályok is voltak, amik a 3 literben már feloldódtak.
2014. márc. 7. 21:43
3/3 anonim válasza:
Apámtól tanultam a módszert. Kis vászondarabba kötötte bele a kék kristályokat, azt lógatta bele kb. félig, harmadáig a készítendő pemetlébe. Valóban időigényes a CuSO4 oldódása, kell egy fél nap.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!